Mechel se confruntă cu falimentul

RTX87US

Mechel se confruntă cu falimentul
Care e treaba cu economia Rusiei? Dificultățile unui concern de materii prime cu sediul la Moscova trezește îngrijorări serioase cu privire la un colaps major. Kremlinul a refuzat ajutorul necesar?

Guvernul rus a abandonat aparent planurile pentru salvarea grupului siderurgic Mechel  vrea ca grupul îndatorat să intre în faliment. Un faliment este puțin probabil să fie evitat, declară ministrul economiei, Uliukaiev, pe marginea unei conferințe de la Soci.

Acesta mai spune că este foarte dificil să se propună o altă soluție rezonabilă. Trebuie să fie luată în considerare realitatea, iar dacă o companie este în situație de faliment, acesta trebuie să se petreacă în mod oficial iar supraviețuirea ei nu trebuie forțată.

Mechel geme sub un munte de datorii echivalentul a șapte miliarde de euro. Guvernul de la Moscova a încercat de luni de zile să ajute grupul ce deține peste 70.000 de angajați. Aceștia au achiziționat de la grup o linie de cale ferată. Uliukaiev a explicat acum însă că nu au bani pentru acest proiect.

Mechel chiar a luat în considerare să își vândă elementele principale ale grupului în următorii ani pentru aproximativ două miliarde de euro. În plus, compania vrea de la principalele bănci creditoare VTB, Sberbank și Gazprombank o restructurare a datoriei.

Șeful VTB, Andrei Kostin, a explicat cu toate acestea chiar înainte de weekend că acest lucru nu ar ajuta compania să se pună pe picioare pe termen lung. Prin urmare, instituția financiară va lua măsuri legale pentru a-și obține banii înapoi.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mechel-steht-vor-der-Pleite-article13645741.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 37 = 42