Meciul ARDELENI-MITICI, castigat la scor de primii, chiar daca regula “gura bate fundu’’ a fost cauza victoriei

ioan-rus-e-un-gunoi

Deja am inca un motiv sa ma mandresc pentru ca mi’s ardelean, roman,,, himm….om mai veghea… Cert este ca chiar daca “gura bate fundul”, o idiotenie scoasa de ministrul Rus, pe gura, ieri, azi a si avut reactii dure din toata Europa, si atentie, tot azi, doar pentru acest gest, ardeleanul guvernamental Ioan Rus si-a dat demisia din guvern.

Stau si ma gandesc daca un ardelean “barbat de barbat” si-a dat demisia de mare onoare din functia de ministru, atunci unul din miticii celebri, Ponta, oare ce ar fi trebuit sa-si dea???, ca demisia pentru tot ce-a facut e deja prea putin, raportat la  toate golaniile facute, asa, ca sa respectam tonul lingvistic al zilei.

Practic, Ioan Rus a demisionat din postul de ministru al Transporturilor, în urma declaraţiilor sale referitoare la românii din străinătate, urmând ca săptămâna viitoare să fie desemnat un înlocuitor. Informaţia a fost confirmată de premierul Victor Ponta pentru MEDIAFAX şi postată şi pe contul de Facebook al acestuia.


“Regret situaţia generată de declaraţiile dlui Ioan Rus! Acesta şi-a asumat răspunderea şi mi-a prezentat demisia din funcţia de ministru! Am acceptat demisia şi săptămâna viitoare vom discuta despre înlocuitorul la acest portofoliu!”, a scris Ponta pe Facebook. Anterior, ministrul a spus că va demisiona doar dacă situaţia o impune, deoarece trebuie să mai fnalizeze procedurile legate de Master Planul pentru transport.Detaliile picante ale fostului ministru, dupa zambet,

————————————————————————————————————————————–

regular_smile…..Relaţia dintre gură şi fund a fost mereu bine închegată. Gura este mereu şefa. Ea ia mereu iniţiativa, fără să se gândească la părerea sau la reacţia fundului. Chiar şi aşa, fundul nu are ce face, bunăstarea lui depinde de ce face gura. Da! Gura bate fundul. Dacă e pentru o cauză nobilă, fundul se regenerează. Dacă e din cauza mâncarii proaste care ajunge să-i placă doamnei guri, dosul va afla ce-i aia o constipaţie sau un knock-out.

Broscuţa cu gura mare vrea să-şi facă o poză, dar nu ştie cum să iasă în poză cu gura mică.
– Domnule fotograf, întreabă broscuţa, cum să fac să ies şi eu cu gura mică?
– Păi, când eu o să spun “Atenţie, uite păsărica!”, tu să spui “Confituuur”.
– Ce-i aia “Confitur”? întreabă broscuţa.
– Un fel de dulceaţă, zice fotograful.
Se aşează broscuţa ca pentru poză. Fotograful strigă “Atenţie, uite păsărica!”.
La care broscuţa, bucuroasă, strigă:
– Marmelaaaadăăăă!

————————————————————————————————————————————–

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, la o emisiune la Digi 24, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia muncind în construcţii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că ”de banii ăştia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”.

”România are trei milioane de oameni, să zicem, din forţa activă, în acest moment, în occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus.

Joi, într-un comunicat, Rus şi-a cerut scuze ”dacă prin formularea aleasă” a jignit pe cineva, susţinând că intenţia sa era să semnaleze o situaţie gravă.

“Îmi cer scuze dacă prin formularea aleasă am jignit pe cineva, dar intenţiile mele au fost de a semnala o situaţie gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignesc, ci chiar compătimindu-i. Am facut referire la destrămarea familiilor şi la copiii lăsaţi în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinţii lor au plecat să muncească în alte ţări în speranţa de a-şi construi un trai mai bun. Nu am dorit să aduc în niciun fel atingere demnităţii vreunei persoane prin acele declaraţii, ci doar să atrag atenţia asupra preţului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate”, susţinea ministrul în comunicatul transmis prin Biroul de presă al Ministerului Transporturilor.

El spune că, totodată, a dorit să le transmită celor plecaţi departe de casă că, în viitorul apropiat, mulţi dintre aceştia şi-ar putea găsi un loc de muncă în ţară, pentru că ”România va avea nevoie de forţă de muncă, de specialişti în domeniul construcţiilor, odată ce vor fi demarate proiectele de infrastructură prevazute de Master Planul General de Transport”.

Ulterior, în emisiuni televizate, Rus a afirmat că declaraţia sa despre românii din străinătate a fost “cu sens pozitiv, dar cu o licenţă nefericită” şi că se va gândi să demisioneze doar dacă acest lucru se va impune, explicând că mai trebuie să finalizeze procedurile pentru MasterPlanul de Transport.

Tot joi, PNL a cerut demisia lui Ioan Rus, spunând că aceste ”este obligat să demisioneze astăzi”, în urma declaraţiilor despre românii din străinătate, şi că dacă acesta rămâne în Guvern ”înseamnă că jignirile sale sunt asumate de întregul executiv şi implicit de premierul Ponta”.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), Gabriela Coman, spunea, miercuri, la lansarea proiectului “Protecţie şi educaţie pentru copiii afectaţi de migraţia pentru muncă în străinătate”, că la nivel naţional sunt înregistraţi 82.339 de copii afectaţi de plecarea părinţilor în străinătate.

“Aproximativ 49.000 dintre ei au doar un părinte plecat, ceilalţi au ambii părinţi în străinătate. Cifra pare în descreştere, însă niciodată nu suntem siguri că toate cazurile se raportează. Pare în scădere numărul şi probabil că şi evoluţia crizei economice influenţează acest lucru”, a precizat secretarul de stat de la ANPDCA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − 26 =