MECIUL GAZULUI RUSESC PENTRU UCRAINA S-A INCHEIAT CU UN ESEC

UKRAINE-RUSSIA-POLITICS-CRISIS-ENERGY-ACCORD-EU

Ultimatum rus pentru Ucraina
Ucraina și Gazprom au încheiat negocierile privind plățile restante pentru gaze. Acum Kievul amenință cu o reducere a livrărilor din Rusia. Acest lucru ar pute avea de asemenea consecințe pentru UE.

Negocierile dintre Kiev și Moscova nu au reușit, aparent, în noaptea de luni. Rusia furnizează acum gaze doar împotriva unei plăți în avans din partea Ucrainei. Cea mai imporatntă țară de tranzit pentru fluxul de energie din Uniunea Europeană este acum strangulată, ceea ce ar putea să se simtă și în multe țări UE.

Un purtător de cuvânt al companiei ruse Gazprom a declarat că nu s-a ajuns la un acord și că șansele sunt mici ca părțile să se mai întâlnească din nou. Declarația a venit în dimineața zilei de luni, după discuțiile purtate cu cei de la Kiev prin medierea Uniunii Europene.

Ultimatumul din Ucraina a expirat în acest moment. Guvernul de la Kiev a avut timp să stabilească termenii plății pentru facturile de gaz rusesc în valoare de 1,4 miliarde de euro, acumulat în ultimele 8 luni de zile.

Gazprom a răspuns luni dimineață cu promptitudine la sfârșitul perioadei acordate. Compania a anunțat, conform agenției de știri Reuters că Ucraina nu și-a achitat datoria. În mesaj se mai spune că, luni la ora 10, ora Moscovei, furnizorul ucrainian Naftogaz ar trebui să rămână fără utilități, în conformitate cu noile plăți în avans ce se aplică în contract.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/ukraine-russland-gazprom-lieferstopp-bedroht-eu-staaten-a-975367.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 9