MECIUL OFERTELOR PENTRU ALSTOM SE APROPIE DE SFARSIT

alstom-2-540x304

Siemens și Mitsubishi vor da oferta pentru Alstom
Cele două companii își unesc forțele pentru a prelua compania franceză Alstom. Oferta de miliarde a General Electric va fi analizată amănunțit.

Grupul de electronice Siemens va livra împreună cu compania japoneză Mitsubishi Heavy Industries MHI o ofertă de multe miliarde de dolari pentru grupul francez Alstom. În consecință MHI intenționează să participe cu până la 10% din Alstom. Afacerile cu turbine de gaz ale francezilor vrea Siemens să le preia complet pentru suma de 3,9 miliarde de euro în numerar, după cum a anunțat însăși gigantul electronicelor. În oferta completă este inclusă o sumă totală de 7 miliarde de euro în numerar, din care 3,1 miliarde vor fi furnizate de MHI.

Cu această ofertă, cele două companii intenționează să contracareze oferta rivalului din SUA, General Electric. Oferta constituie o compoziție atractivă, ce merită să fie luată în considerare. Iar acest lucru va fi făcut de Consiliul de Administrație al Alstom în condiții de siguranță și în interesul tuturor acționarilor. Declarația aparține CEO-ului Siemens, Joe Kaeser. GE a oferit 12,35 miliarde de euro pentru tehnologiile energetice Alstom și a promis crearea a 1000 de locuri de muncă în Franța. Oferta lor expiră pe data de 23 iunie.

După anunțarea ofertei Siemens și Mitsubishi, General Electric nu a dat semne că ar intenționa să mai adauge ceva la propria ofertă pentru grupul francez Alstom. GE nu va lua parte la un război al ofertelor, după cum a citat agenția de știri Bloomberg.

http://www.zeit.de/wirtschaft/unternehmen/2014-06/siemens-mitsubishi-alstom-angebot

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 20