Media de stat chineză ignoră vizita lui Gabriel

wirtschaftsminister-gabriel-in

Ministrul German al Economiei, Sigmar Gabriel, se află într-o vizită în China, dar presa de acolo nu pare să fie interesată de subiect. Cei de la Beijing sunt furioși pentru că guvernul federal german oprește investițiile chineze în Germania și cere condiții egale de pătrundere pe piața chineză.

Atunci când Ministrul German al Economiei, Sigmar Gabriel (SPD), s-a întâlnit marți seara în Marea Sală a Poporului din Beijing cu premierul chinez Li Keqiang, el a observat că gazdele se grăbesc să scoată din sală echipele germane de filmare după ce s-au terminat strângerile de mână.

Fără nici o avertizare prealabilă camerele de filmat au fost scoase în afara sălii, autoritățile propagandiste s-au temut prea mult că premierul german ar putea să critice aspru China prin cuvintele sale în fața camerelor.

În cele din urmă Gabriel i-a adresat Ministrului Chinez al Comerțului cuvinte atât de dure în conversația permergătoare reuniunii, încât s-a renunțat la ideea ca cei doi să intre împreună în fața comitetului economic germano-chinez, iar cei fix 200 de reprezentanți ai mediului economic, jurnaliști și oficiali guvernamentali chinezi au așteptat în zadar apariția lor.

Televiziunea de stat chineză, a cărei denumire a fost dată prin ordin al șefului de partid Xi Jinping și care denotă loialitate totală, nu a dorit să raporteze nimic despre vizita cancelarului german în China.

“Global Times”, o publicație cunoscută pentru stilul reacționist, a publicat marți un articol principal critic la adresa Germaniei. Miercuri au scris apoi că Gabriel ar fi vizitat Beijingul, dar a fost primit cu răceală de guvernul chinez. Ziarul Popular al Partidului și publicația China Daily, publicație ceva mai progresistă, au ignorat complet acest subiect.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/agenda/chinas-staatsmedien-ignorieren-gabriel-besuch-14508544.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

96 − 94 =