Media Markt păcălește Amazon

IMG_0790

Media Markt dovedește o putere mai mare de inovare decât Amazon, printr-un concept nou. Ar putea deveni o problemă de miliarde.

Un iPhone 7 pentru 20 de franci pe lună – nu este un model de finanțare, ci o taxă de închiriere. De anul trecut la Media Markt Elveția se pot închiria produse. Durata minimă este de trei luni, iar cine strică dispozitivul închiriat sau îi este furat – este acoperit, pentru că asigurarea este obligatorie.

Acum Media Markt anunță că acest model va fi introdus în scurt timp și în Germania. Astfel că, comerțul staționar, criticat adesea de giganții e-commerce precum Amazon, va deveni un model pentru toți. Pentru că Media Markt s-ar putea să fi găsit răspunsul la o problemă scumpă: wardrobing.

Magazinele online au o problemă tot mai mare cu articolele folosite pe care le primesc înapoi de la cumpărători. Acestea includ în special articole de modă care au fost purtate o singură seară. Aceste practici abuzive sunt numite de experți wardrobing. 18% dintre persoanele chestionate au relevat într-un studiu recent că ar fi trimis înapoi cel puțin odată un produs comandat online într-o stare mai proastă decât cea inițială.

Wardrobing este de multă vreme o problemă nu doar pentru ofertanții de modă. Chiar și micile electrocasnice sau articole de mobilier sunt luate în vizor de această categorie de clienți. Aceștia comandă online, folosesc produsul o singură dată și apoi îl returnează pentru că nu le mai place: este un model care se întâlnește tot mai mult și în afara industriei de modă. Practicile abuzive sunt des întâlnite în privința tuturor categoriilor de produse, dar nu se știe încă exact dimensiunea acestui fenomen, spune Sebastian Schulz de la Asociația Germană de E-Commerce și Comerț Online. Cu toate acestea, experții cunosc cazuri din domeniul electronic. Spre exemplu camere foto, care sunt returnate după ce clienții le-au folosit timp de două săptămâni în concediu.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Media-Markt-trickst-Amazon-aus-article19602317.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 11