Mega bananierii

328A16001ADB963C

Mega-fuziune în pericol
Comercianții de banane din SUA, Chiquita vor să își înghită rivalul irlandez Fyffes. Dar acum există influente din America de Sud. Corporațiile Cutrale și Safra fac o ofertă surprinzătoare. Pentru că acestea doresc să înghită Chiquita.

Două companii braziliene au o ofertă surpriză pentru comercianții de banane din SUA – Chiquita și dealerul irlandez de banane Fyffes. Cutrale, aceeași societate a “regelui portocalelor” José Luís Cutrale, împreună cu grupul de investiții Safra, oferă 611 milioane de dolari pentru Chiquita. Pentru acționari acest lucru înseamnă un preț de 13 dolari pe unitate, o suprataxă de 29% față de prețul la care s-a tranzacționat Chiquita vineri pe Wall Street.

Oferta a fost în mod clar mai bună pentru acționarii Chiquita decât fuziunea cu Fyffes, declară Cutrale și Safra. Conducerea Chiquita a declarat că va revizui oferta atent și își va prezenta observațiile. Cu toate acestea, Chiquita încă mai crede în avantajele strategice și valoarea adăugată a fuziunii cu Fyffes. Cutrale și Safra au dat termen companiei pentru a răspunde, până vinerea viitoare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Brasilianer-fahren-Chiquita-in-Parade-article13406626.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2