Mega fuziune pune pe jar industria de cipuri

RTR47QMT

Mega fuziune pune pe jar industria de cipuri

Boom-ul smartphone-urilor și tabletelor precum și dezvoltarea continuă a internetului pentru dispozitive determină creșterea constantă a cerererii pentru cipuri. Asta asigură de asemenea o competiție sănătoasă în industrie și dă naștere în același timp la o febră a fuziunilor.

Industria producătoare de cipuri stă acum în fața unei mega fuziuni. Pentru 37 de miliarde de dolari Avago Technologies vrea să cumpere concurenții de la Broadcom. Concernul de după fuziune ar trebui să înregistreze vânzări anuale de 15 miliarde de dolari, iar pe bursă să valoreze 77 de miliarde de dolari, după cum anunță ambii parteneri. Iar sediul va fi fixat în Singapore. Acolo există deja un sediu al celor de la Avago, altul va fi în localitatea Californiană San Jose. Broadcom are de multă vreme sediul la Irvine în California.

Semiconductorii săi sunt introduși printre altele în smartphone-urile de la Apple și Samsung precum și în tehnologii precum Wi-Fi și Bluetooth, pentru a facilita realizarea de conexiuni fără fir între dispozitive. Broadcom a suferit în ultima vreme de pe urma competiției acerbe a rivalilor Qualcomm și MediaTek. Avago produce cipuri pentru industria de telefonie mobilă și alte ramuri industriale.

Acționarii Broadcom ar trebui să primească 17 miliarde de dolari în numerar precum și acțiuni Avago în valoare de 20 de miliarde de dolari. Înainte ca planurile de preluare să ajungă în urechile presei, Broadcom a fost evaluată potrivit calculelor celor de la Reuters pe bursa tehnologică Nasdaq cu fix 29 de miliarde de dolari, iar Avago cu 36,5 miliarde.

Miercurea trecută valoarea Broadcom pe bursă a crescut însă cu 23%, iar Avago a crescut temporar cu zece procente, raportează Wall Street Journal. După anunțarea ofertei Broadcom a înregistrat un surplus în comerțul prebursier de 1,7%, iar Avago o creștere de 3,6%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mega-Fusion-erregt-Chipbranche-article15190291.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 28 = 38