Mega proiect german

49895894

Mega proiect german
Căile ferate germane au un nou proiect major. După multe ezitări, grupul va muta stația pentru curse lungi Hamburg-Alton, iar spațiul rămas liber se dorește a fi achiziționat de către autoritățile locale ale orașului. Mii de case ar urma să fie construite acolo.

Stația de distanțe lungi Hamburg-Altona este prevăzută pentru strămutare. Căile ferate germane intenționează să construiască o clădire nouă la fix doi kilometri de o stație S-Bahn.

Vechea stație, uzată de vreme, va dispărea treptat pentru a face loc noilor locuințe. Primarul din Hamburg Olaf Scholz și membru al consiliului de infrastructură DB, Volker Kefer, au fost de acord cu proiectul.

Orașul va cumpăra terenul feroviar ce va deveni vacant, începând cu data de 30 iunie 2015 pentru  40 de milioane de euro și prin urmare va permite derularea celei de-a doua etape de dezvoltare din proiectul “Centru Altona”.

Pe noua locație de 13 hectare vor putea fi construite, potrivit informațiilor Senatului, peste 1900 de apartamente. În total vor fi create în cadrul proiectului 3600 de apartamente și opt hectare de veredeață și spații deschise. Acesta este, după “HafenCity”, cel de-al doilea mare proiect de construcții închise din orașul hanseatic.

Costul strămutării stației de cale ferate nu au fost făcute publice. Cu toate acestea, estimări anterioare au ridicat suma la aproximativ 300 de milioane de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bahn-verlegt-Fernbahnhof-Hamburg-Altona-article13131001.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − 83 =