MEGAPROIECTE TURCESTI INAINTE DE 2023

Luftverkehr-Der-Erfolg-der-UEbung-wird-noch-ermittelt

Erdogan construiește super-aeroport
Turcia vrea pe primul loc in Europa, sau cel puțin așa dictează premierul Erdogan. În Istanbul, acesta a pus piatra de temelie pentru un nou aeroport, care va putea prelua de trei ori mai mulți pasageri decât cel de la Frankfurt.

În Istanbul, construcția noului mega-aeroport a început. Premierul Recep Tayyip Erdogan a descris aeroportul, care este planificat să preia 150 de milioane de pasageri anual, urmând să fie printre cele mai mari hub-uri aeriene din lume, ca fiind un monument turcesc al victoriei. Aeroportul ar trebui să creeze, de asemenea, mii de locuri de muncă.

Conform raporatelor din mass-media, aroportul va fi finalizat în 2018. Deja în primă fază, aeroportul va putea prelua din 2017 aproximativ 90 de milioane de pasageri pe an, la capacitatea sa maximă. În comparație, cel mai mare hub din Germania, aeroportul Frankfurt, a deservit anul trecut 58 de milioane de pasageri.

În Istanbul sunt prezente două aeroporturi internaționale, primul este Ataturk International pe partea europeană, cu o capacitate de pasageri de 37 milioane de pasageri. Aeroportul Sabiha Gokcen este situat în partea asiatică și deservește anual 13 milioane de pasageri. Un consorțiu de firme turcești au câștigat în luna mai a anului trecut licitația pentru construcția și asigurarea funcționării noului Instanbul Yeni Havalimani, pentru suma de 22 de miliarde de euro.

Acest nou aeroport ar trebui, de asemenea, să deservească drept bază centrală pentru cea mai mare companie aeriană turcă, Turkish Airlines. Rivala Lufthansa aparține în proporție de 49% statului turc și își extinde rețeaua de destinații și flota. Noul aeroport face parte dintr-o serie de mega-proiecte ce urmează să fie finalizate în Turcia înainte de cea de-a 100-a aniversare a statului turc, ce va avea loc în 2023. Mai sunt planificate, de asemenea, un canal paralel cu strâmtoarea Bosfor, care este proiectat a ușura traficul naval din străinătate și un al treilea pod peste aceeași strâmtoare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Erdogan-baut-den-Super-Flughafen-article12981081.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − = 49