MeinFernbus Flixbus circulă acum și către Franța

54874122

MeinFernbus Flixbus circulă acum și către Franța

La începutul anului au fuzionat două companii de transport Mein Fernbus și Flixbus pentru a da naștere la cel mai mare ofertant de servicii de transport cu autobuzul din Germania. Iar acum compania are în vedere oferirea de curse spre Franța. Acolo încep în această săptămână să circule primele autobuze verzi și ar trebui să aducă și mai mulți bani în buzunarele ofertanților.

Compania de transport cu autobuze, MeinFernbus Flixbus ia în vizor țara vecină Franța: în această săptămână au pornit primele autobuze verzi la drum către capitala franceză Paris, după aum anunță administratorul francez Pierre Gourdain. Flixbus va circula apoi și către Amsterdan sau Maastricht, dar și către Bruxelles. În luna iunie vor fi introduse de asemenea conexiuni printre altele spre Frankfurt, Berlin sau Hamburg, apoi o serie de rute strict pe teritoriu francez. Scopul companiei este de a deveni lider de piață în Europa.

Franța este în preajma liberalizării pieței de transport cu autobuzul pe distanțe lungi. Asta prevede pachetul de reformă a ministrului economiei Emmanuel Macron, care mai trebuie însă aprobat de Adunarea Națională. Chiar și furnizorii francezi de astfel de servicii sunt deja pe blocul de start și vor să își extindă masiv rutele, de îndată ce va fi permis.

Managerul Flixbus, Gourdain, a spus că, compania sa estimează numărul de potențiali clienți în Franța la cinci milioane pe an. În Germania, autobuzele pot opera rute pe distanțe lungi deja de doi ani de zile, pe care până acum le putea oferi doar Deutsche Bahn.

Între timp există însă peste 300 de linii. După datele Biroului Federal de Statistică anul trecut au fost între circa 17 și 19 milioane de oameni care au apelat la transportul pe distanțe lungi cu autobuzul, aproximativ dublu față de anul 2013.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/MeinFernbus-Flixbus-faehrt-nun-in-Frankreich-article15129856.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 8 =