Melania Trump a grădinărit la Casa Albă, preluând o tradiție lansată de Michelle Obama

Purtând o cămașă în carouri, jeanși, bascheți și mănuși de grădinărit roșii, soția președintelui Donald Trump a recoltat și a plantat, însoțită de o echipă de 10 băieți și fete, cu vârste cuprinse între 11 și 12 ani.

Melania Trump a recoltat rucola, salată verde, ridichi, morcovi, napi și spanac. “Mulțumesc că ați venit să mă ajutați la recoltat”, a declarat ea, încurajându-i pe vizitatorii de o zi ai grădinii de legume de la Casa Albă, care poate fi văzută de turiști prin gardul ce înconjoară peluza din partea sudică a reședinței prezidențiale din Washington.

Michelle Obama, care a demarat o campanie națională de luptă împotriva obezității infantile, un pericol major de sănătate publică în Statele Unite, a instalat în această grădină, înainte de a părăsi Casa Albă, o stelă pe care a fost gravat următorul mesaj:

“Grădina de legume a Casei Albe, creată de prima doamnă Michelle Obama, în speranța de a favoriza o țară mai sigură pentru copiii noștri”.

Într-un comunicat publicat la scurt timp după vizita ei în grădina de legume, Melania Trump a lăudat această inițiativă care “permite copiilor să învețe, în aer liber, cât este de important să mâncăm produse bune pentru sănătate, descoperind în același timp Casa Albă și bogata istorie a ei”.

Aceasta este prima grădină de legume amenajată la Casa Albă după “grădina victoriei”, ce a fost plantată de Eleanor Roosevelt în 1943.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − = 67