Melania Trump cu capul descoperit în Arabia Saudită

Donald Trump a criticat-o aspru, în urmă cu doi ani de zile, pe Prima Doamnă a Americii de atunci, pentru că a efectuat o vizită în Arabia Saudită fără a purta tradiționalul văl pe cap, iar acum Melania face aceeași greșeală. Regele saudit Salman i-a salutat în ciuda acestei atitudini oarecum sfidătoare, strângându-le mâna.

Melania Trump are mai multe în comun cu Michelle Obama decât am crede: în cadrul unei vizite de nivel înalt efectuate în Arabia Saudită, First Lady of The United States a ales, la fel ca și predecesoarea sa, să se prezinte la fața locului cu capul descoperit. Melania Trump s-a arătat deloc impresionată de tradițiile locale, la brațul bărbatului ei Donald, în cadrul unei vizite efectuate la Riad, prima destinație din afara SUA pentru președintele american și soția sa.

Acest aspect este remarcabil. Pentru că în urmă cu doi ani de zile Donald Trump a criticat decizia Michellei Obama de a nu purta tradiționalul hijab. Prima Doamnă i-ar fi ofensat pe saudiți, a declarat atunci Trump, pe Twitter, în ianuarie 2015. Acesta a acuzat-o pe Prima Doamnă că atrage tot mai mulți dușmani pentru SUA, în timp ce majoritatea americanilor au aplaudat-o pentru curajul de a nu se supune constrângerilor religioase locale și de a-și respecta propria tradiție și proprile obiceiuri.

Regele saudit, Salman, a salutat perechea prezidențială după ce avionul lor a aterizat la Riad. Mornahul regatului ultra-conservator le strâns mâna, ceea ce pentru mulți musulmani devotați din Arabia Saudită ar putea reprezenta un comportament ofensiv. Melania Trump a încercat în mare măsură să satisfacă codul vestimentar strict practicat în Arabia Saudită. Ea a purtat un costum negru cu pantaloni, care a acoperit complet ambele brațe precum și gleznele și o centură lată din aur. Fiica lui Donald Trump, Ivanka, s-a prezentat fotografilor într-o rochie neagră încheiată până sus cu imprimeu floral și la fel ca mama sa, părul desfăcut.

Chiar și Angela Merkel s-a abținut de la a purta vălul în cadrul unei vizite efectuate în urmă cu câteva săptămâni în Arabia Saudită. Femeilor saudite le este interzis să meargă pe stradă, fără să le fie acoperit părul. Ele poartă pentru acest lucru un articol de îmbrăcăminte denumit Abaja, care reprezintă o haină neagră și lungă, care nu dezvăluie deloc contururile corpului.

http://www.n-tv.de/politik/Melania-verzichtet-aufs-Kopftuch-article19851475.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 10 = 19