Melania Trump le-a citit copiilor dintr-un spital din New York

Prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, a vizitat joi, 2 martie, un spital din New York pentru a le citi copiilor bolnavi cu ocazia Lunii Naționale a Lecturii și a Zilei Mondiale a Cărții și Lecturii. Ea a adus o copie a ”Oh, The Places You’ll Go!”, de Dr. Seuss, informează BBC și presa de peste ocean.

Ziua aleasă de Melania Trump pentru acest prim angajament solo în calitate de primă doamnă coincide și cu data nașterii acestui scriitor american cunoscut pentru cărțile sale pentru copii, scrie abcnews.com.

“Am venit să vă încurajez să citiți și să vă gândiți la ce doriți să realizați în viață”, le-a spus prima doamnă copiilor la secția de pediatrie a Presbyterian Hospital din Manhattan, New York. “Vom citi câteva cărți astăzi”.”Știți ce este astăzi? Este o zi de lectură”.

Așezată într-un scaun de lemn, doamna Trump, purtând pantofi cu toc cui și un inel cu diamant mare, le-a citit copiilor din volumul despre care a spus că a fost una dintre cărțile ei preferate.

Melania Trump, în vârstă de 46 de ani, a ales să fie un alt fel de primă doamnă: o figură enigmatică care preferă să nu atragă atenția. Ea a avut câteva apariții publice și poartă ochelari de soare întunecați când ea călătorește împreună cu soțul ei. Într-o călătorie recentă au mers în cabina de presă a avionului, iar ea a rămas tăcută în timp ce el glumea cu reporterii, scrie BBC.

Ziua Mondială a Cărții este cea mai mare sărbătoare de acest gen, desemnată de UNESCO, în urmă cu 20 de ani, ca o celebrare la nivel mondial a cărților și a lecturii și este marcată în peste 100 de țări din întreaga lume. Această zi se sărbătorește la 23 aprilie, dar în unele țări este marcată în prima joi din luna martie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =