Mercedes aduce pe piață un camion electric

Camionul electric Urban eTruck de la Mercedes, prezentat anul trecut la IAA sub formă de studiu, va fi acum lansat în producție limitată de serie. Un test pe o perioadă de 12 luni va pune bazele producției în serie largă.

Există deja transportoare electrice și camioane ușoare. Mercedes vrea să aducă acum pe piață primul camion de mare tonaj cu propulsie electrică. Modelul ce va fi produs inițial în serie limitată de 150 de bucăți se bazează pe studiul Urban eTruck prezentat anul trecut la IAA și va fi livrat anul acesta în cantități reduse către clienți din Germania și apoi restul Europei, Japonia sau SUA. În pachetul de livrare este inclus și un dispozitiv special de încărcare, care suportă consumul ridicat al camionului.

Consumul va fi și el testat de inginerii de la Mercedes în perioada de doisprezece luni cât durează faza de test, iar acesta va fi optimizat în colaborare cu clienții. Va fi testată, spre exemplu, utilizarea în schimburi, timpii de încărcare a acumulatorilor precum și autonomia și capacitatea de administrare a acesteia. Obiectivul este de a optimiza vehiculul în așa fel încât în anul 2020 să se demareze producția în serie largă.

Camionul lipsit de emisii destinat traficului de mărfuri ușoare va avea o greutate totală de 18-25 de tone. La încărcare este permisă o greutate maximă de 12,8 tone. Vehiculul va putea fi rulat cu container clasic, cu structură frigorifică sau ca și basculantă. Domeniul principal de utilizare pentru faza de test va fi mediul urban, deci livrare direct către magazine și clientul final.

Datele tehnice exacte nu au fost publicate de cei de la Mercedes pentru modelele de test. Experimentul prezentat la târg era echipat cu două motoare electrice amplasate pe puntea din spate. Acestea dezvoltă o putere totală de 340 cai putere și un cuplu motor de 1000 Nm. Cele trei pachete modulare de baterii cu o capacitate totală de 212 kWh, care ar trebui să fie suficientă pentru a asigura o autonomie de 200 de kilometri, ceea ce ajunge pentru un tur de livrări zilnice. Timpul de încărcare este de puțin peste trei ore pentru o sursă de energie de 100 kW.

http://www.n-tv.de/auto/Mercedes-bringt-schweren-E-Lkw-in-Serie-article19705094.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 + = 80