Mercedes are rivalul pentru Tesla

39508886

Electromobilitatea este încă de domeniul viitorului, asta știe toată lumea. Dar în timp ce alți producători auto se mai gândesc încă la tranziție, Mercedes dă din cap și prezintă la Paris un rival pentru compania Tesla, cu o autonomie de 500 de kilometri.

În timp ce Volkswagen se gândește doar la cum să facă tranziția către automobile electrice, Mercedes deja punctează. Nu doar prin faptul că din 2017 cei de la Stuttgart vor aduce pe piață primul automobil de serie cu celule de combustibil. La târgul auto din septembrie de la Paris, Daimler va prezenta un vehicul electric, care ar trebui să prezinte o autonomie de 500 de kilometri, se spune prin cercurile apropiate companiei. Daimler nu a dat informații despre modelul care va sta la baza noului automobil, dar există presupuneri că ar fi vorba despre o variantă a clasei GLA.

Dacă Mercedes va lansa într-adevăr un automobil electric din această clasă cu autonomia menționată mai sus, atunci ei vor avea cu adevărat un rival pentru modelele celor de la Tesla. Dar nu numai asta, cei de la Stuttgart vor să facă concurență clasei premium germane, aducând pe piață o tehnologie care se va putea adapta și la alte modele sau serii de automobile. Încercarea de tranziție la mobilitate electrică se va face în așa fel încât noile modele electrice să nu concureze direct sau să reducă din cota de piață ale modelelor existente ce prezintă motoare cu ardere internă.

http://www.n-tv.de/auto/Mercedes-hat-den-Tesla-Gegner-article18012036.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − 63 =