Mercedes Benz electrizează Pebble Beach

Ambele branduri, Mercedes Benz și Infiniti, au lansat concepte de automobile electrice la Pebble Beach Concours d’Elegance, căutând designuri clasice din trecut pentru a inspira următoarea fază a aspectului automobilistic sub forma lui Vision EQ Silver Arrow și Prototype 10.

Pentru un eveniment care celebrează automobilele frumos desenate și are expuse multe din cele mai scumpe modele clasice din lume, Pebble Beach a îmbrățișat cu siguranță vehiculul electric. Atât Mercedes cât și Infiniti au prezentate noi concepte care caută să capteze imaginația fanilor.

Aceste modele vine ca urmare a conceptului avansat Audi PB18 e-tron, iar anunțul lui Jaguar Classic că va începe producția de exemplare E-Type pur electrice leagă frumos ambele capete ale spectrului EV. Vision EQ Silver Arrow ne duce înapoi la mașinile de curse Mercedes Benz Silver Arrows, modelele exclusive care pe lângă cele de la Auto Union au determinat dominația germană din Grand Prix în anii 1930 și mai târziu 1950.

Faptul că se adaugă EQ în titlu arată faptul că, conceptul va face parte din viitorul brand electric de la Mercedes, iar primul model, EQC, se va lansa la finalul acestui an. Designul arată foarte mult ca și automobilul W125 din 1937 care a doborât numeroase recorduri, dar cu o abordare mult mai avansată asupra aerodinamicii.

Modelul este lung de 5,3 metri și folosește aerodinamica în mod activ, făcând uz de elementele moderne din motorsport pentru a obține forță de apăsare. Totul este propulsat de un sistem care produce 550 kW, cu câte un motor electric dispus pe fiecare axă, totul fiind alimentat apoi de o baterie de 80kWh pentru a se obține o autonomie de 400 de kilometri după ciclul WLTP.

https://www.nextgreencar.com/news/8481/mercedes-benz-electrifies-pebble-beach/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − = 46