Mercedes-Benz sărbătorește un recod în vânzări

83019098

Mercedes-Benz devine cel mai puternic producător de automobile premium din lume, cu patru ani mai devreme decât era de așteptat, lăsând în urma sa concurenții Audi sau BMW. Pentru cei de la Stuttgart este deja al șaselea record anual consecutiv. Doar în SUA marca mai are dificultăți.

Mercedes-Benz a vândut în 2016 mai multe automobile ca niciodată. Cei de la Stuttgart au depășit în cazul mărcii lor de bază pragul de 2 milioane de automobile, mai exact 2,08 milioane, după ce au înregistrat o creștere de 11,3% față de anul precedent, în ciuda faptului că luna decembrie a fost ceva mai slabă. Dacă se include și marca Smart, vânzările Mercedes-Benz au sporit cu fix 12% pentru un total de 2,23 milioane de automobile.

Directorul executiv de la Daimler, Dieter Zetsche, a declarat că 2016 a fost cel mai de succes an din istoria companiei Mercedes-Benz și al șaselea an consecutiv cu record în vânzări. Strategia lor de creștere se bucură de un mare succes. Din anul 2013 Mercedes-Benz a crescut în fiecare an cu zeci de procente, explică fostul director pe operațiuni, Ola Källenius.

După proprile date Mercedes-Benz a fost în anul 2016 cel mai puternic producător de automobile premium din lume, iar obiectivul pe care și l-a fixat pentru anul 2020 a fost atins cu patru ani mai devreme. Audi a rămas de asemenea în urma Mercedes, cu doar 1,87 milioane de automobile vândute. Cifrele vânzărilor de la BMW nu au fost deocamdată publicate. În primele unsprezece luni ale anului cei de la München au vândut 1,82 milioane de automobile din marca lor de bază.

Creșterea a fost puternică în special în China, atât lunar cât și pe întreg anul 2016. Acolo vânzările au crescut în 2016 cu 26,6%, în Europa cșreterea a măsurat 12,4%. Doar în SUA Mercedes-Benz a trebuit să se confrunte cu o scădere cu 0,8% a vânzărilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mercedes-Benz-feiert-Absatzrekord-article19500181.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2