Mercedes construiește SUV-ul său electric în SUA

Daimler se dezvoltă în domeniul motoarelor electrice și alege fabrica din Tuscaloosa / Alabama ca locație de producție pentru SUV-ul electric și baterii, producția urmând să înceapă din 2020.

Mercedes are în plan dezvoltarea unei serii de modele electrice sub marca EQ, începând cu anul 2019. În timp ce primul mode de serie EQC va ieși de pe bandă în 2019 la Bremen, fabrica din localitatea americană are o importanță deosebită. În prezent acolo se produc modelele SUV GLE, GLE Coupé și GLS, în volum total de 310.000 de unități în anul 2016. Fabrica americană va deveni de asemenea de la începutul deceniului viitor o unitate de producție pentru un crossover electric sub brandul EQ. Vehiculul electric va fi integrat în producția de serie a GLE / GLS. Astfel Daimler va produce vehicule electrice în șase locații amplasate pe trei continente.

Faptul că SUV-ul se bucură de o popularitate deosebită în special în SUA, ne arată faptul că primul Mercedes M-Klasse a fost produs în urmă cu 20 de ani în fabrica de la Tuscaloosa. Regiunea Alabama s-a dezvoltat în ultimele decenii de la un copil-problemă al americanilor într-o locație dată ca exemplu. Între timp fabiricile Mercedes din Alabama, precum și cele ale BMW din Spartanburg (South Carolina) sau Volkswagen (Cattanooga / Tennessee) se numără acum printre cele mai importante unități productive din industria auto americană. Mercedes Benz US International exportă la ora actuală peste 70% din SUV-urile produse pe piețe din toată lumea. În prezent fabrica din Tuscaloosa se extinde și se pregătește pentru producția noii generații de SUV-uri, inclusiv modelele hibrid de tip plug-in.

http://www.focus.de/auto/elektroauto/daimler-werk-tuscaloosa-baut-elektromodelle-big-in-america_id_7623726.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − 65 =