MERCEDES OK

3149136_3_cad7_la-nouvelle-mercedes-cla-un-des-modeles-dotes_309540abd7b064a4b25277380f2801d7MERCEDES OK PENTRU FRANTA DIN NOU

Judecătorul Consiliului de Stat francez a suspendat marți, douăzeci și șapte august, decizia guvernului de a bloca înregistrarea anumitor modele ale producătorului german Mercedes (Daimler). La 12 iunie, autoritățile franceze sub pretextul de a proteja mediul, a decis să joace o clauză de salvgardare și să nu permită înregistrarea unor modele de Mercedes, inclusiv de clasă A și B. Sistemul de racire al masinii functioneaza cu un alt gaz aprobat prin Regulamentul european.
De la 1 ianuarie 2013, Bruxelles impune, de fapt, că toate vehiculele noi sa foloseasca R1234yf, un gaz de răcire al căror impact asupra mediului este redus. Ca parte a punerii în aplicare a Protocolului de la Kyoto, o nouă directivă interzice utilizarea oricăror gaze potențiale de emisii cu efect de seră sau a emisiilor de fluid mai mare de 150 de ori cea a dioxidului de carbon. La începutul lunii august, Mercedes a decis să atace decizia autorităților franceze.

Din moment ce blocarea decisa de către guvernul francez, mai mult de 4.500 de masini, inclusiv 2704 deja vândute, au ajuns să se creasca  stocurile constructorului german, neputind  fi înregistrate. Potrivit dealerilor Mercedes, mai mult de 1.600 de locuri de muncă ar fi fost amenințate de disparitie.În decizia sa, Consiliul de Stat a ordonat ca înregistrările de Mercedes sa fie reluate în termen de două zile. Statul trebuie să plătească, de asemenea, 3.000 de euro pentru companie. Judecătorul a constatat că “există îndoieli serioase cu privire la legalitatea punerii în aplicare a clauzei de salvgardare.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 40