Mercedes a rupt gura targului la CES, Las Vegas

MERCCCC1-1

 

Luni, 05.01.2015 viata in masina a fost prezentata ca ceva inevitabil prin modul cum o face noul concept Mercedes-Benz  F015 cu autoconducere, scaune pivotante și ecrane tactile. F015 a fost prezentat la Consumer Electronics Show din Las Vegas,luni.

xhi0icmvka2swhsvyics

Mercedes-Benz a dat o noua imagine a ceea ce reprezinta viitorul auto, ceva  mai mult decât un “mijloc de transport”, ci un “spațiu de locuit mobil.”

Snapshot 2015-01-06 21-43-31

Sedanul de lux, care masoara 1,52 m latime si  mare și 5,8 m în lungime, include tehnologie cu caracteristici exclusive, masina fiind propulsata de un motor electric și o celulă de combustibil de hidrogen care în conformitate cu spusele celor de la Mercedes-Benz, va permite șoferilor să călătorească 685 mile după numai o încărcare. Masina se conduce singura dar permite șoferilor să-și recapete controlul volanului, dacă este necesar.

ar3chgfimw2dqd7vmozw

Exteriorul masinii este realizat dintr-un amestec de carbon, aluminiu și oțel de înaltă rezistență, cu un singur geam de sticlă ce se întinde de la parbrizul masinii pana la trapa acesteia.

Snapshot 2015-01-06 21-46-59

Exteriorul include, de asemenea, un set de jante de 26 inch plasate pe zone mai indepartate  de centrul masinii, adica spre colturile vehiculului pentru a asigura interiorul masinii cat mai spatios posibil.

sviffuyw9dxym2fpha0f

Interiorul masinii este format din patru locuri, care se pot roti până la 360 de grade, precum si sase ecrane tactile de înaltă rezoluție, care pot fi controlate prin gesturi de pasageri și mișcări ale ochilor.

Potrivit creatorilor, accentul pus  pe interiorul vehiculului este parte a deciziei Mercedes-Benz de a privi dincolo de tehnologia de auto-conducere.

Snapshot 2015-01-06 21-45-15

Dieter Zetsche, președintele Daimler AG și șef al Mercedes-Benz Cars, a declarat: “Oricine se concentreaza exclusiv pe tehnologia de conducere autonoma va intelege cat de mult se va schimba societatea noastră.

“Masina are rolul său ca un simplu mijloc de transport dar va deveni în cele din urmă un spațiu de locuit mobil.”

g1tbfj3anthmmqyn6urs

Zetsche a adăugat că vehiculul a fost proiectat cu un viitor prin care drumul sa-l parcurgi efectiv ca si  “coconi exclusiv pe roți.”

scwylno4enbl7igmoiex

Mercedes a declarat că vehiculul este un concept și nu a dezvăluit  cat de mult ar costa, sau când va fi pus la dispoziția publicului.Mai mult vedeti in acest clip video: http://bcove.me/cnmel8nt

g7prokmnrwjfbmhntb6t

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − 23 =