Mercedes se concentrează pe transportoare electrice

De la transport de pasageri la cel de mărfuri: obiectivul celor de la Mercedes-Benz este de a se concentra complet pe sisteme electrice de propulsie. Compania a anunțat deja pentru vara viitoare lansarea unui prim model de vehicul electric pentru transport. Altele vor urma și ele.

Mercedes-Benz se va concentra pe mobilitate electrică începând cu anul viitor, printr-un prim model de transportor electric. Din vara anului 2018 va fi disponibil o versiune electrică a vehiculului utilitar Vito, anunță compania. Iar alte versiuni similare vor urma începând cu anul 2019. Volker Mornhinweh, directorul diviziei de vehicule utilitare, a declarat că sunt convinși de necesitatea propulsoarelor electrice pe vehiculele utilitare, în special în spațiul urban. După versiunea electrică de la Vito va urma în 2019 un Sprinter electric. Obiectivul este de a deservi atât transportul de mărfuri, cât și pasageri, prin soluții complet electrice.

Prin oferta sa compania urmărește să livreze soluții care se pot adapta oricărui sector, iar astfel mărimea parcurilor de automobile și infrastructura de încărcare va fi adaptată la specificul fiecărei companii. Legarea la rețea și finanțarea vor fi realizate deja din faza incipientă a planificării. Mercedes-Benz vrea să ofere și un program de pregătire pentru șoferii flotelor de transportoare electrice. O fază-pilot va avea loc anul viitor în primăvară la Hamburg și Stuttgart și va fi realizată împreună cu furnizorul de servicii de logistică Hermes, ca partener strategic.

Producătorii auto de tradiție sub puși în prezent sub presiune datorită schimbării de paradigmă în întreaga industrie. Săptămânile trecute directorul Tesla, Elon Musk, a anunțat o nouă flotă de tiruri electrice. În Germania Deutsche Post s-a angajat în producția de vehicule electrice pentru livrări, ca urmare a lipsei de ofertă de pe piață.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mercedes-setzt-auf-E-Transporter-article20141349.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − 15 =