Merck extinde afacerea LifeScience

1-Kopie

Merck extinde afacerea LifeScience
Cu o achiziție de mai multe miliarde de dolari compania chimică germană Merck își întărește poziția pe piața științelor naturale. Peste 13 miliarde de euro cedează compania membră DAX în preluarea Sigma-Aldrich.

Compania chimică și farmaceutică Merck cu sediul la Darmstadt cumpără pentru 17 miliarde de dolari (13,1 miliarde de euro), compania cu sediul în SUA, Sigma-Aldrich. Acesta este un producător de frunte la nivel mondial de materiale de cercetare în domeniul chimic, farmaceutic și biochimic. Fuziunea a creat conform companiei DAX, Merck, unul dintre cei mai importantți furnizori din întreaga lume (Life-Science), din industria științelor naturale, în valoare de peste 130 de miliarde de dolari. Acțiunile Merck au crescut cu 1,2% de dimineață, inițial, pentru a înregistra o creștere pe termen lung de nouă la sută.

Pentru afacerea Life Science preluarea Merck a fost un salt cuantic, explică șeful companiei Karl-Ludwig Kley. Merck va plăti 140 de dolari în numerar pentru fiecare acțiune a Sigma-Aldrich. Prețul convenit reprezintă o primă de 37% față de prețul acțiunilor la ultima închidere, când a fost de 102,37 dolari, pe data de 19 septembrie 2014 și o primă de 36% față de prețul mediu de închidere al lunii precedente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Merck-vergroessert-sein-Life-Science-Geschaeft-article13652706.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 9 = 1