MergeVR a dezvoltat o armă pentru jocuri pe smartphone

Merge Labs, o companie cu sediul în San Antonia, cunoscută pentru produsele sale AR/VR destinate jocurilor video, a dezvoltat o armă de jucărie care suportă jocuri de realitate mixtă care rulează pe smartphone-uri.

Numită “6DoF Blaster”, jucăria de plastic are un suport pentru smartphone, astfel că acesta poate fi atașat acolo unde ar fi în mod normal sistemul de ochire al unei arme de foc. În demo-ul prezentat la CES, cu iPhoneX montat pe armă, acesta rula un joc de tip First-Person-Hooter, dezvoltat de Merge VR, unul despre care compania spune că este construit pe platforma ARKit a celor de la Apple. Arma are patru butoane: un trăgaci, un buton de reîncărcare, un buton pentru zoom și unul care încetinește focul inamic.

Dar cea mai interesantă (și ușor confuză) parte a produsului este numele său, sau ceea ce semnifică. “6DoF” vine de la “six degrees of freedom” – șase grade de libertate, care se referă la libertatea de mișcare a unui corp sau obiect în spațiul tridimensional. Fraza este folosită des în lumea realității virtuale și este un lucru pe care lumea îl dorește în general, pentru că în esență înseamnă că poți să privești în jur și să te miști liber, dar rămâi în mediul virtual care a fost creat.

În acest caz termenul este folosit pentru a confirma că este vorba despre o aplicație de realitate augmentată. Doar că nu este vorba despre AR, pentru că nici un aspect al lumii reale nu poate fi văzut în interiorul aplicației. Este un caz de realitate mixtă, cu excepția faptului că domeniul realității mixte se aplică spre exemplu și la Microsoft HoloLens, deci nu putem spune cu exactitate în ce gen se încadrează acest dispozitiv de gaming.

https://www.theverge.com/2018/1/7/16861672/merge-vr-6dof-blaster-smartphone-game-gun-ces-2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 52 = 53