Merkel amenință Turcia cu retragerea forțelor armate germane

În cadrul summit-ului NATO s-a ajuns la reuniuni comune între cancelarul german Angela Merkel și președintele turc Recep Tayyip Erdogan. În conflictul privind dreptul de călătorie a autorităților germane în baza turcească de la Incirlik, Merkel se arată foarte decisă.

Guvernul federal german înăsprește conflictul iscat în jurul vizitei unor diplomați germani la baza aeriană turcă din Incirlik: cancelarul german Angela Merkel insistă asupra drepturilor diplomaților germani de a-i vizita pe soldații germani. Acest lucru va fi exprimat foarte clar în discuțiile care vor avea loc față în față cu Erdogan, a declarat Merkel la sosirea sa la sediul principal al NATO de la Bruxelles. În caz contrar, forțele armate germane se vor vedea nevoite să părăsească baza de la Incirlik.

În urmă cu mai bine de o săptămână guvernul din Turcia a respins o vizită a unui grup de reprezentanți germani pentru cei  250 de soldați ai forțelor germane, care sunt staționați în Incirlik cu șase avioane Tornado, ca parte a misiunii NATO împotriva miliției extremiste ISIS în Siria și Irak. Guvernul federal german cercetează în prezent relocarea soldaților săi într-o altă țară, spre exemplu Iordania.

Șefa partidului CDU a căutat să se întâlnească la summit-ul NATO cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Acesta este planul, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, într-o declarație oferită înainte de începerea reuniunilor.

http://www.n-tv.de/politik/Merkel-droht-Tuerkei-mit-Bundeswehr-Abzug-article19859901.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 12