Merkel crește presiunea pe Atena

3q602915

Merkel crește presiunea pe Atena

Noile propuneri de reformă ale Atenei nu sunt suficiente pentru unii politicieni. Alții spun că se mai poate lucra la ele. Președintele Comisiei UE, Juncker, este convins de încheierea unui acord în această săptămână. Cancelarul german Angela Merkel este însă mai reținută.

Cancelarul german Angela Merkel crește din nou presiunea asupra Atenei pe fondul disputei datoriei. Merkel a recunoscut că s-au înregistrat anumite progrese, după summit-ul special al zonei euro ce a avut loc la Bruxelles aseara. Însă este de asemenea clar că mai sunt o mulțime de lucruri de făcut și timpul este foarte scurt.

Primul ministru grec Alexis Tsipras a înaintat practic în ultimul minut noi propuneri pentru creșteri dure de taxe și programe de economisire. Măsurile ar trebui ca în perioada următoare de un an și jumătate să aducă cinci miliarde de euro în plus la bugetul de stat.

Tsipras a spus după discuțiile ce au durat patru ore că propunerile au fost acceptate ca bază pentru discuții viitoare. Dar este necesar un program cuprinzător, pentru a face din Grecia o țară stabilă și viabilă din punct de vedere economic.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Merkel-erhoeht-Druck-auf-Athen-article15354686.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 5