Merkel îl critică pe primarul din Berlin

0d1482d0333ca4a22b752a86082b3402

Un punct principal înaintea alegerilor de la Berlin este întrebarea, cine poartă responsabilitatea pentru haosul din adăposturile de refugiați: senatorii actuali membri ai SPD sau premierul membru CDU. Cancelarul german Angela Merkel răspunde la întrebare “din proprie experiență”.

La câteva zile înaintea alegerilor de la Berlin, cancelarul german și șefă a partidului CDU, Angela Merkel, a criticat comportamentul primarului actual Michael Müller în administrarea refugiaților. Politicianul SPD se arată fericit să scape de responsabilitate și fuge în mod activ de aceasta, spune Merkel pentru Tagesspiegel. Din proprie experiență ea știe însă că premierul poartă mereu responsabilitatea, iar la alegeri tot premierul va fi făcut responsabil.

Primirea și cazarea refugiaților la Berlin, precum și în alte landuri, este de multă vreme o temă controversată. Munca Biroului Federal pentru activități Sociale și Sănătate (Lageso), condus de partidul CDU, este la nivel național un sinonim pentru eșecurile oficiale în criza refugiaților. Înaintea alegerilor noilor reprezentanți în această duminică, tensiunea din coaliția roșu-negru sunt încă evidente. O coaliție profețită de premierul Müller pare să nu fie posibilă conform celui mai recent sondaj, ca și posibilitate realistă ar fi o alianță roșu-roșu-verde.

http://www.n-tv.de/politik/Merkel-kritisiert-Berlins-Buergermeister-article18624966.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 16