Merkel încheie un acord de miliarde cu India

După ce SUA nu mai este un partener de încredere când vine vorba de teme de discuție globale, cancelarul german Angela Merkel caută alternative și primește imediat vizita premierului indian. Germania vrea să lege India de Europa prin investiții directe și perfect orientate.

Germania și India vor să își dezvolte colaborarea cu investiții în valoare de miliarde de euro. În prezența cancelarului Angela Merkel și a premierului indian Narendra Modi s-a convenit elaborarea unui buget de dezvoltare bilaterală. Merkel a declarat după încheierea discuțiilor că Germania va contribui anual cu un miliard de euro.

Au fost semnate scrisori de intenție și contracte pentru o cooperare mai strânsă în domeniul tehnologiei cibernetice, politicii digitale, a formării de manageri și forță de muncă specializată, precum și protecția mediului. Germania vrea să implementeze în India sisteme de protecție a mediului și metode de planificare urbană. India vrea în special să învețe de la nemți cum să formeze și să specializeze sute de milioane de tineri de care țara dispune.

Merkel a subliniat în același timp că Germania vrea să sprijine India în implementarea Acordului De la Paris pentru Protecția Mediului. Implementarea acordului în India ar fi un pas major pentru protecția mediului, este de părere Merkel.

Țara ce are peste un miliard de locuitori se regăsește însă într-o altă fază de dezvoltare decât Germania. India este o democrație și India conștientizează că lumea se îndreaptă către interconectare și dezvoltare durabilă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Merkel-vereinbart-Milliardendeal-mit-Indien-article19866654.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 48