Merkel insistă asupra femeilor în companii

bundeskanzlerin-angela-merkel-das-gesetz-kommt

Merkel insistă asupra femeilor în companii
Cancelarul german Angela Merkel a respins cererile Uniunii de a amâna restructurarea privind numărul de persoane de sex feminin din consiliile de supraveghere și dintre administratorii de companii. S-a decis și astfel se va și face.

Cancelarul german Angela Merkel a respins cererile din partea Uniunii, potrivit cărora se dorește amanarea sporirii contingentului de femei din cadrul companiilor și în special pozițiilor de conducere. Președintele CDU a delcarat miercuri la o întâlnire cu femeile din poziții de management că decizia a fost luată și astfel se va și proceda.

Guvernul federal intenționează să includă o cerință privind necesitatea ca femeile să constituie 30% din consiliile de supraveghere a celor aproximativ 100 de companii listate și acestea să fie obligate la participare în cadrul administrării companiilor. Aceste condiții ar urma să fie îndeplinite treptat din anul 2016 când doamnele vor ocupa pozițiile ce se vor forma până atunci. Aproximativ 3500 de companii vor fi obligate deja din 2015 pentru a respecta obiectivele de mărire a proporției de femei din consiliile de supraveghere și cele de administrație.

http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/angela-merkel-beharrt-auf-frauenquote-in-deutschland-13210258.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 7 =