Merkel interzice promovarea pedepsei cu moartea

Președintele turc va organiza un referendum pentru reintroducerea pedepsei capitale. Cancelarul german Angela Merkel crede că este de neconceput ca turcii care trăiesc în Germania să ia parte la așa ceva. Turcia nu are astfel dreptul de a promova în Germania referendumul și eventuale avantaje ale reintroducerii acestei pedepse.

Cancelarul german Angela Merkel a făcut clar faptul că Turcia – în cazul în care își dorește reintroducerea pedepsei cu moartea – nu va avea voie să promoveze acest lucru printre cetățenii germani. Cu toate acestea, nu există solicitări concrete în acest sens, a spus Merkel pentru WDR 5. Merkel a făcut clar faptul că pentru orice fel de conținut care este interzis pe teritoriu german, nu vor putea exista autorizații corespunzătoare.

Purtător de cuvânt al guvernului federal, Steffen Seibert, a declarat deja de săptămâna trecută că guvernul federal din Germania va interzice orice fel de promovare a unui eventual referendum în Turcia privind reintroducerea pedepsei cu moartea. Chiar și președintele SPD, Martin Schulz, a respins posibilitatea organizării unui referendum printre turcii din Germania pe această temă.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat după victoria sa din recentul referendum, că va aduce pe ordinea de zi și reintroducerea pedepsei cu moartea. O astfel de inițiativă ar însemna o suspendare imediată a negocierilor de aderare la UE. Merkel a declarat pentru publicația “Kölner-Stadt-Anzeiger” că abolirea pedepsei capitale în Turcia a reprezentat o condiție esențială pentru demararea negocierilor.

http://www.n-tv.de/politik/Merkel-untersagt-Werbung-fuer-Todesstrafe-article19829143.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 + = 30