Merkel numeşte discuţiile cu Grecia “extrem de dificile”

Snapshot 2015-07-12 23-16-59

Merkel numeşte discuţiile cu Grecia “extrem de dificile”

Cancelarul german Angela Merkel a numit discuțiile privind salvarea Greciei “extrem de dificile”, și a exclus un “acord cu orice preț”. Aceasta a vorbit după ce a ajuns la Bruxelles, pentru o întâlnire cu 18 lideri din zona euro pentru a discuta despre un posibil acord. Aceştia au în vedere propunerile miniștrilor de finanțe din zona euro, care ar dori să impună condiții dure pentru Atena. Grecia riscă să fie evacuată din zona euro în cazul în care nu se va ajunge la un acord.

Ministrul de finanţe al Finlandei, Alex Stubb a declarat că o condiție în propunerea miniștrilor cere Greciei să pună în aplicare noi legi până miercuri. Grecia va trebui de asemenea să introducă condiții dure privind reforma forţei de muncă, TVA-ul și taxele, precum și măsuri dure privind privatizarea şi fondurile de privatizare, a mai spus Stubb.

Merkel a declarat reporterilor că liderii zonei euro vor lua în considerare dacă “sunt îndeplinite condițiile” pentru a începe negocierile privind un al treilea plan de salvare. Dar aceasta a avertizat că nu va fi semnat “un acord cu orice preț”, adăugând: “. Trebuie să ne asigurăm că avantajele depășesc dezavantajele – pentru viitorul Greciei, pentru întreaga zona euro și pentru principiile colaborării noastre”.

http://www.bbc.com/news/world-europe-33499650

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4