Merkel promite miliarde pentru țările în curs de dezvoltare

muell-540x304

Merkel promite miliarde pentru țările în curs de dezvoltare

Între două și patru miliarde de euro vrea cancelarul german să acorde ajutor financiar pentru luarea de măsuri împotriva schimbărilor climatice. În luna decembrie ea intenționează să realizeze un acord la conferința ONU.

Guvernul Federal vrea să își sporească programul de asistență financiară pentru cele mai sărace țări din lume și vrea să le ajute pe acestea să facă față schimbărilor climatice. Germania își propune să dubleze finanțările sale internaționale pentru probleme climatice până în anul 2020, declară cancelarul german Angela Merkel. Guvernul Federal vrea să își crească ajutorul anual de la două la patru miliarde de euro. În plus, banca de stat, KfW își va dubla creditele acordate pentru astfel de probleme de la 1,5 miliarde de euro la trei miliarde.

La dialogul climatic de la Petersberg Merkel a întâlnit în prealabil reprezentanți din 35 de țări. Împreună cu președintele francez François Hollande ea și-a confirmat dorințele, în timpul conferinței climatice a Națiunilor Unite din luna decembrie, iar obiectivul este introducerea unui acord climatic obligatoriu. Obiectivul acordului este de a limita creșterea temperaturii globale la două grade Celsius, comparativ cu epoca preindustrială.

Ambii politicieni s-au angajat să respecte acordul de la Copenhaga, prin care țările dezvoltate să furnizeze ONU în așa-numitul Green Climate Fund o sumă anuală de 100 de miliarde de dolari. Cu acești bani țările în curs de dezvoltare vor fi ajutate să își reducă emisiile și să se adapteze mai bine la schimbările climatice.

http://www.zeit.de/wirtschaft/2015-05/klimawandel-klimaschutz-bundesregierung-finanzierung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − 45 =