Merkel și datele IFO

3kh03353

Merkel și datele Ifo
Numeroase crize țin pe loc Europa și lumea întreagă în general. Cancelarul german Angela Merkel se teme pentru economia germană și pentru greutățile care o așteaptă. Critica vine din partea Fmi. Șeful acestuia, Lagarde, vrea ca Germania să facă mai mult pentru redresarea Europei.

Cancelarul german Angela Merkel se așteaptă ca în ciuda crizei internaționale, în Germania se va înregistra o dezvoltare economică pozitivă în acest an. Criza din Ucraina aduce o oarecare incertitudine, pe care politicianul CDU nu s-a străduit să o ascundă în timpul unei vizite în nordul Spaniei la Santiago de Compostela. În cazul în care nu se petrece nimic dramatic, rata de creștere pentru întregul an va fi bună.

Institutul Ifo cu sediul la Munchen a anunțat al patrulea declin în barometrul economic pentru luna august, dar în același timp a emis și o avertizare pentru rezultatele de pe întregul an. Merkel a spus că în timp ce în Germania a existat o scădere economică pe parcursul celui de-al doilea trimestru, aici un rol important l-a jucat efectul vremii. Merkel a subliniat în același timp că Europa și în special zona euro ar trebui să colaboreze mai mult pentru a rămâne competitive. Germania și Spania au fost în acest caz în unanimitate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Merkel-nimmt-Ifo-Daten-zur-Kenntnis-article13483546.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 70