MERKEL TEA PARTY

 

  • merkel-in-israel_400x300Merkel, răspunzătoare pentru UE

Investitorul american George Soros este de părere că “Germania se comportă ca varianta europeană de Tea-Party”. El avertizează cu privire la o revoltă împotriva politicii euro practicată de cancelarul german. Cu toate acestea, Comisia Europeană este mult mai optimistă.

 

Celebrul investitor american George Soros a avertizat împotriva unui eșec al Uniunii Europene și menționează că responsabilă va fi Republica Federală. Între țările din zona euro afectate de datorii s-ar putea naște revolte ce vor duce la prăbușiera Uniunii Europene. Cauza este reprezentată de politicile de austeritate adoptate de guvernul lui Angela Merkel pentru țări precum Grecia. Toate aceste politici au condus la o depresiune economică puternică. Miliardarul a precizat că dacă nu se schimbă nimic UE va merge în jos.

 

Soros a recomandat pentru UE emiterea de euro-bonduri pentru rezolvarea crizei, lansarea obligațiunilor comune pentru toate țările membre. Investitorul în vârstă de 83 de ani, a declarat că acest lucru ar da suficient timp pentru a aborda reformele necesare. În plus acesta, a propus un fond european de bani ce ar urma să fie alimentat din taxarea companiilor. Astfel acest fond ar putea finanța șomajul la nivelul întregii Uniuni. Germania nu este, cu toate acestea, neapărat dispusă să facă tot ce este absolut necesar pentru a-și sprijini vecinii. Germania se comportă ca versiunea europeană a Tea Party, spune George Soros, referindu-se la mișcarea ultraconservativă și antiguvernamentală din SUA.

 

http://www.tagesspiegel.de/wirtschaft/us-investor-george-soros-merkel-verantwortlich-fuer-spaltung-der-eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2