mers de la camile

_74774933_74774932

Virusul MERS transmis de cămile
Arabia Saudită a cerut cetățenilor săi să poarte măști și mănuși atunci când se ocupă de cămile, astfel încât să se evite răspândirea virusului mortal Mers. Ministerul agriculturii a sfătuit oamenii să nu vină în contact cu cămile decât dacă este necesar și să se spele pe mâini în cazul în care au făcut-o. Arabia Saudită cea mai afectate de Mers, cu 133 cazuri înregistrate în 2012. Iar aproape 500 de oameni din Marea au fost infectaţi

Mers – sindromul respirator din Orientul Mijlociu  s-a extins, de asemenea, în alte țări din Orientul Mijlociu. Boala este un coronavirus, dintr- o mare familie de virusuri, care include, de asemenea, raceala si SARS (sindromul respirator acut sever). Aceasta cauzeaza febra, pneumonie si insuficienta renala.
“Este recomandabil să purtați mănuși de protecție, mai ales atunci când este vorba de nașteri sau cămile bolnave sau moarte ,” a declarat ministerul agriculturii.
Declarația ministerului vine  după ce experților în domeniul sănătății s-au axat pe rolul cămilelor ca un purtător al virusului. Cămilele reprezintă o parte centrală a vieții tradiționale arabice, iar autoritățile au declarat recent un focar al animalelor. Cu toate acestea, unii fermieri nu au luat în serios avertismentele oficiale, postând un videoclip în care imbratiseaza si saruta cămilele.

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-27362513

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =