Mersul pe bicicletă sprijină economia Germaniei

b12e3925af1f5cfa76dd42ec5cb7864c

Cine merge mult pe bicicletă, nu doar că face un lucru bun pentru sănătatea sa și pentru mediu. Prin datul din pedale locuitorii Germaniei sprijină economia țării lor. Pentru că milioane de euro sunt astfel investiți în fiecare an pentru îmbunătățirea infrastructurii pentru bicicliști.

A merge pe bicicletă este un trend, spun experții. După datele Biroului Federal de Statistică, în gospodăriile germane există 68 de milioane de biciclete, iar circa 80% din oamenii din Germania dețin cel puțin o bicicletă, spun informațiile de la Ministerul German al Transporturilor.

Cât de bune sunt drumurile din Germania pentru mersul pe bicicletă? Destul de bune, spune Clubul General German al Bicicliștilor. Există în Germania câteva orașe exemplare din punct de vedere al condițiilor pentru bicicliști, spune purtătoarea de cuvânt a asociației, Stephanie Krone. Printre acestea se numără Karlsruhe și Potsdam. În aceste orașe s-a înțeles faptul că o atitudine prietenoasă față de bicicliști este un factor important pentru locuitorii orașului, iar această atitudine este strâns legată de un standard ridicat de viață. Piste pentru biciclete neîntrerupte, cu o lățime și o îngrijire corespunzătoare, locuri sigure de parcare a bicicletelor și o climă prietenoasă mersului pe bicicletă, toate acestea au fost până acum excepții în Germania.

Știe chiar și Ministerul Transporturilor din Germania că trebuie să se facă mai multe în acest sens. După datele autorităților, mijloacele pentru promovarea traficului de biciclete a fost majorat constant, ajungând în 2016 la 100 de milioane de euro. 98 de milioane de euro sunt destinați în principal pentru contstrucția de piste și pentru întreținerea celor existente, scrie secretarul de stat parlamentar Norbert Barthle în Monitorul Biciclistului 2015.

Sprijină bicicliștii economia locală? Da, în special în spațiul rural, spune purtătoarea de cuvânt a DTV, Iris Hegemann. Bicicliștii se mișcă lent prin aceste regiuni și rămân mai mult timp acolo. În afară de asta, ei sunt extrem de prietenoși. Dacă există oferte corespunzătoare de la pensiuni locale, sau vânzători cu amănuntul, ei vor accepta mai ușor ofertele. Mulți turiști pe bicicletă dispun și de venituri mai mari și nu sunt  zgârciți când merg la drum, mesul pe bicicletă fiind gratis, rămân mai mulți bani pentru alte distracții.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wie-Fahrradfahrer-die-Wirtschaft-ankurbeln-article18534061.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 8