RAZBOIUL UNGURILOR-IMAGINI SFASIETOARE. Mesajul pe Twitter al unei institutii germane a creat haosul din Ungaria al refugiatilor sirieni

hungary-refugees-2

Ungaria mobilizează rezervişti voluntari ai armatei, pentru a face faţă crizei imigraţiei. Ministrul ungar al Apărării a mobilizat o parte din rezerviştii voluntari ai armatei, pentru a ajuta autorităţile să facă faţă crizei imigraţiei, relatează sâmbătă agenţia oficială MTI, citată de Reuters în pagina electronică.
Ministrul Istvan Simicsko a luat această decizie la cererea şefului Statului Major General al armatei ungare. Rezerviştii vor fi trimişi în primul rând în garnizoanele rămase goale după ce soldaţii au fost mobilizaţi la frontieră, dar ar putea primi şi alte sarcini, potrivit MTI.

Ungaria este implicată într-o dispută cu vecinii săi Serbia şi Croaţia, în condiţiile în care cele trei ţări se străduiesc să facă faţă numărului mare de imigranţi care fug din calea războiului şi sărăciei din Orientul Mijlociu şi încearcă să ajungă în Europa occidentală.

Gyorgy Bakondi, consilierul premierului ungar pe probleme de securitate internă, a informat vineri seara că 700 de soldaţi şi 800 de poliţişti vor fi mobilizaţi sâmbătă în zona în care frontiera este expusă cel mai mult valului de imigranţi.

Snapshot 2015-09-19 14-47-08

Numarul de refugiati si migranti sirieni care incearca din raspunteri sa ajunga in Germania in ultimele saptamani are legatura cu un mesaj pe Twitter al unei agentii guvernamentale germane din Nuremberg, informeaza The Wall Street Journal.

world-in-pic-5-2

Pe 25 august, Oficiul Federal pentru Migranti si Refugiati a scris pe reteaua de socializare ca “la acest moment nu mai aplicam procedurile de la Dublin pentru cetatenii sirieni”, postat pe contul Biroului Federal pentru Migratii si Refugiati.

refugees-greece-4

Acest tweet a fost prima confirmare a unui zvon ce incepuse deja sa circule online. Cu tot mai multi refugiati ce intrau in Ungaria si alte tari ale Uniunii Europene, Germania anunta practic ca nu mai respecta regula comunitara (consfintita prin Conventia de la Dublin) care cerea ca toti migrantii sa fie procesati in prima tara UE in care intra. Cu alte cuvinte, noteaza Wall Street Journal, Germania anunta ca isi deschide portile pentru migranti.

v2-world-in-pic-8

In cateva ore, anuntul Oficiului Federal s-a raspandit ca fulgerul atat in presa online, cat si pe retelele de socializare. Imediat, cancelarul Angela Merkel a devenit eroina in zona araba a social media: poze modificate cu ea in care erau cuvinte precum ” mama iubitoare” si “Mama Merkel” au aparut pe retelele de socializare folosite de sirieni.

world-in-pic-2-v2

Referintele la “Merkel” in limba araba pe Twitter au crescut de la 500 pe 22 august la 2000 pe 5 septembrie, conform Topsy, o companie care analizeaza activitatea pe retelele de socializare.

world-in-pic-10

Ministrul german de interne a declarat ca agentia a avut toata autoritatea sa modifice regulile, astfel incat sa permita mai usor primirea refugiatilor sirieni, motivele fiind umanitare si practice.

world-in-pic-3-1

Ca atare, guvernul maghiar a decis pe 31 august sa scada presiunea datorata oamenilor campati in centrul Budapestei, lasand trenuri cu imigranti sa plece catre Austria si Germania.

world-in-pic-9Imagini de cosmar cu refugiati, veste de salvare, saci de dormit pe plajele Greciei.world-in-pic-7

world-in-pic-9-1

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − 29 =