MESERIASI,OTL,OPTI

15583067_1_644x461_efectuez-lucrari-de-constructii-de-buna-calitate-la-preturi-mici-oradeaMESERIASI DE LA PRIMARIE

                                  Meseria e bratara de aur,se spune, sau se spunea. “Ce constatăm azi: învăţământul românesc este neadaptat la realitatea economică. In planurile de şcolarizare, inspectoratele ţineau cont mai mult de competenţele corpurilor profesionale ale unităţilor de învăţământ decât de ceea ce cere piaţa, dascălii nu mai sunt racordaţi la realitatea pieţei, astfel că lecţiile pe care le predau nu sunt compatibile cu piaţa muncii,calitatea lasă de dorit. La examenul de Bacalaureat, în condiţiile în care a fost redusă copierea, rata de promovare de 55% este o oglindă a calităţii”.Pregătim prea mulţi studenţi, dar n-am pregătit oameni care să înveţe o meserie, iar în final nu se crează decât o frustrare socială, căci tinerii absolvenţi nu îşi găsesc un loc de muncă”, a precizat Ilie Bolojan.
                                 Reactia primarului la permanentele solicitari ale mediului de afaceri ca investitiile facutesa se asocieze si cu creearea fortei de munca pe meserii este pe deplin justificata.Ideea e să înfiinţeze programe de studii cerute de firmele locale, să îi ducă pe profesori în companii, astfel încât să se familiarizeze cu noile tehnologii, dar şi să colaboreze cu şcolile şi firmele pentru schimbarea mentalităţii părinţilor, care trebuie să accepte că a-şi trimite copilul la o şcoală profesională nu este un eşec.
                                 Firmele locale vor avea reprezentanţi în consiliile de administraţie ale şcolilor cu profil tehnic sau profesional, astfel încât să se implice şi mai mult în educaţia elevilor.
OTL SE BUCURA SI NU NUMAI
                            OTL, societatea locală de transport local a devenit operator regional, prin preluarea curselor regulate pe rutele Oradea – Sânmartin şi Oradea – Borş. Se va da   în folosinţă o autogară în Nufărul, dincolo de inelul liniei de tramvai.„Mai trebuie mobilierul pentru sălile de aşteptare şi finisarea colţului dinspre Proges. Dacă vremea se menţine ca acum, în maxim două săptămâni ar trebui să terminăm partea de infrastructură şi în maxim o lună ar trebui să putem da în folosinţă şi sala de aşteptare. Acum suntem în faza cererii de oferte pentru mobilier”, spune Csuzi Istvan, managerul OTL SA.Im acest mod, o mare problema a transportului muncitorilor spre zona industriala Bors se poate considera inchisa spre beneficiul firmelor,si nu numai,desi directia FELIX detinea pina ieri, recordul la achizitia de abonamente circa 4000.

OPTIMEDIA CRESTE

„Pentru 2014 estimăm o creştere cu 20% a producţiei faţă anul trecut. Estimările se bazează pe comenzile la export“, a declarat Marius Ioan Pantiş, general mana­ger al Optimedia. Oficialii com­pa­niei Optimedia au mai spus că în 2013 vâzările pe piaţa internă s-au menţinut la nivelul anului precedent. Pe piaţa internă Optimedia are 40 de parteneri locali, iar pe pieţele ex­terne compania lucrează pentru apro­xi­mativ 110 clienţi. Produsele com­pa­niei nu sunt vândute direct clientului final, în con­diţiile în care Optimedia lucrează cu di­verşi colaboratori, care asigură vân­zarea finală şi montajul in Belgia, Italia, Franţa, Austria sau Canada.

                                 Compania şi-a bugetat pentru 2014 un program de investiţii în valoare de 4 milioane de euro în ve­de­rea creşterii capacităţii de producţie pentru construirea unei hale de producţie de 6.000 mp, achiziţionarea a două linii  de sudură, a două utilaje pentru înfolierea profi­lurilor, dar şi a unui centru de prelucrare şi de­bitare automată a profilurilor, a unei linii de tăiere automată a sticlei şi a unei linii de asamblare a geamului termo­pan. Investiţia va fi susţinută printr-un proiect european în valoare de 3,4 mil. euro.
——————————————————————————————————————————————————————————-
Smile01-1dg3fzc  ………….despre mesteri………….
 Cine a fost singurul barbat care a pus femeia la locul ei?
– Mesterul Manole…
………….si tot una scurta cu mesterul celebru………….
Mesterul Manole tocmai se apropia sa termine treaba.Vine nevasta sil intreaba?
-Ce faci?
-Un zid, zice Manole.
-Te bagi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 27