meserie germana

Sommerwetter in Hamburg

 

Cârnați buni de grătar
Vești liniștitoare pentru nemți la începerea sezonului de grătare. Stiftung Warentest, agenția germană ce veghează la conformitatea produselor de pe piața germană, a studiat recent cârnații vidați pentru grătar și a acordat acestora avizul de confomitate. Carnea din acest produs s-a prezentat de cele mai multe ori peste calitatea medie. Iar câștigătorul testului a fost un produs organic.

Pot fi păstrați pe termen mai lung și astfel pot fi achiziționate cantități mai mari odată și depozitați, pentru cazul în care sosesc mai multe persoane la grătar decât se aștepta. Consumatorii pot să se bazeze în acest sezon pe cârnații pre-ambalați. Conform Stiftung Warentest, pot să consume acest produs cu maximă încredere. Într-un studiu în care s-au folosit 20 de soiuri diferite de cârnați pre-ambalați, 16 soiuri au primit verdictul “bun”, iar restul de 4 au primit calificativul „satisfăcător”.

Stiftung Warentest a declarat că aproape toți cârnații testați s-au încadrat în așa-numitele linii directoare ce impun cerințe minime pentru carne, cerințe ce au fost însă depășite în mod semnificativ. Amestecul de mezeluri din aceste produse a fost peste calitatea medie. În plus, persoanele ce au testat produsul nu au găsit în nici unul din produse semne de alterare. Prin urmare, nu s-au găsit nici resturi de mezeluri sau carne de la animale care nu sunt menționate pe eticheta produsului. Particulele de cartilaj au fost aproape imperceptibile, așa cum nu s-a întâmplat la testarea din 2010 a unor produse din carne destinate a fi consumate la grătar.

Câștigătorul testului a fost, cu un rating foarte bun per ansamblu, un bratwurst bio. Cârnații Rostbrat de la firma Alnatura au impresionat testul gustului și de asemenea rezultatul testului spune că, conțin semnificativ mai multă carne slabă decât este necesar. Cu toate acestea, acești cârnați nu sunt tocmai ieftini, la un preț de 1,40 euro pe suta de grame.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/service/grillwuerste-stiftung-warentest-gibt-gute-noten-a-971090.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − = 88