INTERZIS FEMEILOR

ancient_chinese_women_a_tinge_of_vermeil_to_please_the_sweethearta27b6a13e31082ecbb92MESERII INTERZISE FEMEILOR

Foarte multe profesii, precum ingineria aerospațială sau geologia, le sunt interzise femeilor din China, relateazăBBC. În ciuda acestui fapt, numărul fetelor care studiază în universitățile din China este mai mare decât al băieților. În statul chinez, fetelor le este transmisă încă din copilărie ideea că ele nu trebuie să aibă aceleași meserii precum băieții. Iar lecția primită în copilărie se prelungește și la universitate.

Deoarece legislația muncii din China sugerează că activitățile în domeniul mineritului nu sunt potrivite pentru femei, acestora li se cere să nu aplice la programele în cadrul cărora sunt pregătiți inginerii minieri, la Universitatea „Minerit și Tehnologie” din provincia Jiangsu.Însă această universitate nu este singura care aplică astfel de restricții. Din „respect pentru siguranța femeilor”, Ministerul Educației le interzice fetelor să studieze diferite domenii, de la ingineria tunelelor la navigație. La o universitate din Dalian, în nordul țării, fetele nu au voie să studieze ingineria navală deoarece perioadele luni petrecute la bordul unei nave ar fi greu de suportat de către femei, susțin oficialii instituției.

Totodată, la Universitatea Populară de Poliție din Beijing, numărul fetelor nu poate depăși un procent de 10-15% din corpul studențesc. Reprezentanții universității spun că fetele nu sunt primite în număr mai mare deoarece, ulterior, ele ar avea dificultăți în găsirea unui loc de muncă deoarece majoritatea chinezilor se așteaptă ca ofițerii de poliție să fie bărbați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 35 = 37