Messi ar trebui să aducă victoria Argentinei

Lionel-Messi-ist-das-Zugpferd-der-Copa-America-trotz-Steuer-Skandal

Turneul continental de fotbal, Copa América, reprezintă de 100 de ani maeștrii sudamericani ai fotbalului. Jubileul din acest an este umbrit de scandalul păcatelor FIFA și evaziunile fiscale de care este acuzat Messi. Cu toate acestea, interesul din SUA este mare.

Doi antrenori germani, un unsprezece adunat din Bundesliga și idolul multor fani de fotbal din întreaga lume, Lionel Messi: în perioada premergătoare a Campionatului European de Fotbal va debuta vineri și Copa América cu cea de-a 100-a ediție a sa, purtând însă o povară grea. SUA au un rol dublu în această competiție, pe de o parte ca și gazdă cu perspective pentru o candidatură pentru Campionatul Mondial 2026, dar și ca și curte de justiție pentru defăimătorul scandal de corupție de la FIFA. Primul meci va avea loc vineri la ora locală 9:30 PM în Santa Clara, între țara gazdă SUA și Columbia.

Pe data de 1 mai 2014 Jeffry Webb, pe atunci președinte al asociației pentru regiunea America Centrală și de Nord, precum și Caraibe, a prezentat mândru jubileul alături de colegul său din conducere, Eugenio Figueredo. Între timp acesta este în arest în țara sa natală Uruguay. Pentru ambii, câțiva alți funcționari panamericani precum și oameni de afaceri dubioși din industria de media și marketing ar fi făcut din aceasta o afacere profitabilă. Vineri judecătorul american Raymond J. Dearie de la Curtea Districtuală din Brooklyn va emite la ora 10:00 ora locală o decizie împotriva fostului președinte al asociației fotbalistice din paradisul fiscal Insulele Cayman.

Vor mai exista audieri împotriva a nouă acuzați. Cercetările făcute publice de autoritățile americane pe data de 27 mai 2015 prin arestări spectaculoase în timpul congresului FIFA de la Zürich, relevă acceptarea unor sume de până la 190 de milioane de dolari americani ca mită pentru acordarea unor contracte de presă, marketing sau drepturi de sponsorizare pentru evenimente din SUA sau America Latină, chiar și pentru Copa América Centenario. Messi, care are marți la Barcelona un proces privind evaziune fiscale în valoare de 4,1 milioane de euro, nu face nici el o imagine bună turneului.

http://www.n-tv.de/sport/fussball/Messi-soll-Argentinien-zum-Sieg-fuehren-article17838761.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 3