Meșteșugul atrage din nou adolescenți

Că este vorba despre frizerie sau muncitor în amenajări interioare, aceste meserii presupun în special lucrul cu mâna. Timp de mulți ani întreprinderile au avut dificultăți în atragerea de ucenici. Acum Asociația Meșteșugărească Germană observă o tendință favorabilă.

Meseriile artizanale sunt din nou căutate printre tinerii germani. După datele Asociației Centrale pentru Meșteșug din Germania (ZDH) anul acesta aproape 4000 de tineri au început să activeze pe o poziție de formare. Până la finalul lunii septembrie au existat un număr de 135.038 de noi contracte de ucenicie încheiate, ceea ce înseamnă o creștere de 2,9% față de anul precedent.

Cu toate acestea, multe ferme au în continuare probleme în identificarea de noi stagiari. Potrivit celor de la ZDH, 18.963 de posturi de ucenic sunt încă neocupate în Germania, în special în sectoarele electric, sanitar, încălzire și coafură. Este în special dificil pentru comercianții din statele federale est-germane să câștige ucenici, se mai spune în continuare.

Potrivit președintelui asociației, Hans Peter Wollseifer, odată cu creșterea sănătoasă în numărul de tineri ucenici, se conturează o nouă tendință, care se poate vedea deja de câțiva ani. Există tot mai mulți tineri, care aleg să urmeze o pregătire profesională sau opțiuni de dezvoltare suplimentară în domeniul artizanatului. Tendința de creștere a numărului de ucenici se stabilizează și are un ritm accelerat.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Handwerk-begeistert-Jugendliche-wieder-article20074590.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 18