Meșteșugurile germane se bucură de succes

alles-im-griff-auch-bei-den

În cazul meșteșugurilor germane afacerile merg tot mai bine în prezent. Acest lucru va rămâne valabil și pentru anul 2017. Dar domeniul are o problemă mare.

Meșteșugurile germane au parte de o perioadă de creștere puternică. Informația aparține publicației Die Welt, care citează un raport de conjunctură al Asociației Centrale a Meșteșugarilor Germani (ZDH). Astfel că indicele pentru climatul de afaceri, care evaluează situația și așteptările în peste un milion de întreprinderi, a crescut la o nouă valoare record. 54% din directorii chestionați au evaluat situația lor comercială ca fiind bună, cu cinci procente mai mult ca în anul precedent. Iar 29% dintre respondenți au declarat că afacerile lor se dezvoltă în continuare în mod pozitiv.

Conjunctura din domeniul meșteșugului este la un nivel maxim, citează ziarul din spusele secretarului general Holger Schwannecke. Asociația majorează în consecință prognoza de creștere pentru anul 2016. În locul celor două procente așteptate anterior pentru creșterea vânzărilor, acum se vorbește despre un plus de 3,5%.

Astfel că meșteșugurile vor crește de două ori mai rapid ca și economia în general, iar guvernul federal se așteaptă la o creștere economică generală de 1,8% pentru anul acesta. Cel mai important motor de creștere este conjunctura industriei de construcții, spun cei de la ZDH, dar și în sectorul alimentar lucrurile stau foarte bine.

Previziunile sunt favorabile și pentru anul următor, spune Schwannecke. Chiar și pentru anul 2017 se așteaptă din nou o creștere semnificativă a domeniului, cu 2,5% în cazul vânzărilor, cu toate că există deficit de forță de muncă. Mulți dintre angajații din domeniul meșteșugurilor lucrează deja la capacitatea lor maximă.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/konjunktur-auf-allzeithoch-das-deutsche-handwerk-boomt-14516253.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 7 =