Metaliștii primesc cu 3,4% mai mult

56105215

Metaliștii primesc cu 3,4% mai mult

În industria de metal din sud-vestul Germaniei angajatorii s-au pus de acord cu sindicaliștii, dar numai provizoriu. Muncitorii vor obține mai mulți bani, vor avea parte de cursuri de formare dar și de condiții mai bune de pensionare parțială.

Acordul a apărut dis de dimineață. Cei peste 3,7 milioane de angajați în industria metaliferă de la nivelul Germaniei vor primi mai mulți bani. Într-o conferință de noapte s-au adunat asociația Sudwestmetall și reprezentantul IG Metall în landul Baden-Wurttemberg pentru convenirea asupra unui nou acord tarifar. Acordul stă numai ca acord provizoriu și probabil va fi ratificat în zilele următoare și în alte districte. Acordul ar afecta de asemenea discuțiile de la producătorul auto Volkswagen.

Concluziile prevăd ca muncitorii să încaseze mai mulți bani, dar și o plată unică în valoare de 150 de euro. Măririle salariale vor fi de până la 3,4% de la 1 aprilie 2015. De asemenea, partenerii sociali au convenit la Boblingen, lângă orașul german Stuttgart de asemenea pentru condiții mai bune de pensionare parțială.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Metaller-bekommen-3-4-Prozent-mehr-article14573386.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 4