Metalurgistii din Africa de Sud au intrat în grevă

_75961631_75961629

Metalurgistii din Africa de Sud au intrat în grevă
Lucrătorii din sectorul de inginerie electrică şi metalurgistii din Africa de Sud au intrat în grevă după ce în urma discuţiilor de luni nu s-a ajuns la un acord salarial. Cel mai mare sindicat din țară, Uniunea Națională a Metalurgiștilor din Africa de Sud (NUMSA), susține că peste 200.000 de membri au intrat în grevă. Sindicatul cere o creștere salarială de 12%, aproape dublu față de rata inflației.

Până în prezent, angajatorii au oferit o marire de salariu de 8%. Ca urmare, vor avea loc proteste în șase orașe mari din țară, inclusiv Johannesburg, Cape Town și Durban. NUMSA, de asemenea, dorește să primească o indemnizație de locuință de 1000 rand (94 dolari) pe lună.
Secretarul general al Uniunii, Irvin Jim a menţionat că nu se va mulțumi cu o creştere de doar două cifre: “Avem o listă lungă de cereri care a fost redusă, deoarece trebuie să fim obiectivi”, a declarat pentru BBC. “Initial am avut un mandat pentru exigente de 15% [creștere a salariui, dar am redus procentul la 12%”.
Uniunea are aproximativ 340.000 de membri în total, şi doar două treimi au fost de acord intre în grevă.

Sindicatul cere de asemenea, o mărire de salariu pentru muncitorii din utilitatea publică de electricitate, Eskom, şi anunţă că aceştia vor picheta miercuri dimineaţa în faţa sediului firmei. Compania de electricitate furnizează marea majoritate a energiei electrice din Africa de Sud și este considerată un serviciu esențial, prin urmare, orice grevă ar fi ilegală. Există îngrijorări că în cazul în care pichetul se transformă într-o grevă, atunci sectorul energetic deja fragil din Africa de Sud ar putea fi vulnerabile la întreruperi.
http://www.bbc.com/news/business-28103095

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + = 9