Metro câștigă mai puțin

41425443

Metro înregistrează un an deloc strălucit, la scurtă vreme înainte de divizare. Cifrele sunt însă solide, iar perspectiva este ceva mai optimistă.

Concernul comercial Metro a câștigat mai puțin în anul de dinaintea divizării sale. Rezultatul net a scăzut de la 672 la 599 milioane de euro. În cazul profitului ajustat, Metro ar fi înregistrat o creștere ușoară de la 625 la 639 milioane de euro, după cum a anunțat compania. Pentru anul comercial 2015/2016 ce s-a încheiat odată cu luna septembrie concernul vrea să plătească aceleași dividende, de un euro pe acțiune.

Indicatorul central preferat de cei de la Metro, rezultatul operațional ajustat (Ebit) s-a situat la 1,56 miliarde de euro și deci aproape de nivelul anului precedent. Sunt incluse în acesta veniturile din imobiliare de 162 milioane de euro, rezultate din vânzări precum și venituri din răscumpărarea angajamentelor de pensii, în valoare de 42 de milioane de euro. Compania a dus-o ceva mai bine decât se așteptau analiștii. Vânzările au scăzut după cum se știe deja cu 1,4% până la 58,4 miliarde de euro.

Pentru noul an comercial, 2016/2017 Metro se așteaptă la o creștere ușoară a vânzărilor, ajustate în fața efectelor valutare. Prognoza este valabilă pentru structura actuală a concernului. După divizare prognoza va fi ajustată. Compania de comerț vrea să se despartă în două divizii, una pentru alimente și una pentru comerțul cu electrocasnice. Adunarea generală de la începutul lunii februarie trebuie se se finalizeze cu un aviz favorabil. Iar procedura se va implementa pe la mijlocul anului 2017. Detalii pentru strategii, finanțe și operațiuni ale ambelor companii, precum și noile nume pe care le vor purta, vor fi publicate ulterior de Metro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Metro-verdient-weniger-article19321651.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 14 = 23