Metro ia în vedere divizarea

imago59723213h

Planuri mari, care costă bani: Metro vrea să se divizeze în funcție de domenii precum comerțul en gros, comerțul cu amănuntul pentru alimente și afaceri cu tehnologii pentru divertisment. Acționari importanți par să fie de acord.

Sarcini speciale în valoare de milioane vor pune o presiune suplimentară pe concernul Metro în trimestrul patru al acestui an fiscal. Iar volumul acestora va fi la fel de mare ca și în trimestrul precedent, spune directorul general al Metro, Olaf Koch, într-o conferință telefonică legată de planurile de divizare a concernului.

În trimestrul al treilea Metro a a înregistrat sarcini speciale în valoare de 190 de milioane de euro, care au fost ocazionate în special de restructurarea activității comerciale en gros. Prognoza anuală pentru anul fiscal curent ce se încheie la 30 septembrie a fost confirmată de către Koch. Vânzările și profitul înainte de dobânzi și taxe (Ebit) ar trebui să crească ușor, chiar și ajustate în fața efectelor valutare.

Cât de mari vor fi costurile pentru divizarea concernului, Koch nu a dorit să precizeze. El a estimat sarcina fiscală la câteva zeci de milioane de euro. În ziua precedentă consiliul de supraveghere a dat undă verde pentru divizarea concernului în două companii. Una care să se ocupe de comerțul en-gros și cu amănuntul de alimente într-o companie și comerțul de electronice și electrocasnice în cealaltă. Astfel că Metro va da naștere la două companii independente, ambele listate la bursă, care se pot administra mai bine în cazul unei concurențe acerbe.

La final vor exista două companii, fiecare cu un plan transparent de investiții și acces independent la piața de capital, fiind independentă una de cealaltă și având posibilitatea să adopte strategii diferite de creștere. Despărțirea organizatorică va avea loc pe data de 30 septembrie. În luna noiembrie vor urma apoi detaliile tranzacției, iar în decembrie vor fi publicate datele complete. Acționarii trebuie să aprobe această mișcare. Cei trei mari acționari, Haniel, Schmidt-Ruthenbeck și Beisheim și-au semnalizat deja acordul.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Metro-nimmt-Aufspaltung-in-Angriff-article18576901.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 56