METRO NO

  • metro_580x325Metro taie dividendele

Acționarii nu obțin nimic. Restructurarea grupului, cheltuielile generate de insolvența de la Praktiker și cota de impozitare mare. Toate acestea aduc Metro un minus consistent după tragerea liniei. Cu casele goale, cadourile de sărbători pentru acționari vor fi eliminate. Pentru bursă asta este o veste bună.

Gigantul comercial de retail, Metro, nu va cadouri de sărbători. Acționarii nu vor primi dividende din partea companiei, datorită unei pierderi rezultate din exercițiul financiar. Pentru actualul an financiar 2013-2014 managerul Metro, Olaf Koch nu s-a arătat deloc entuziasmat. Dezvoltarea veniturilor a fost afectată de o creștere economică sub medie.

Deși pe piața internă din Germania lucrurile au mers bine, în alte regiuni ale lumii consumatorii economisesc. Venitul operațional, înainte factorilor speciali, ar trebui să ajungă în 2013-2014 simțitor peste 1,7 miliarde de euro. În anul calendaristic 2012, acesta a fost încă sub nivelul de 2 miliarde de euro. Dar se pare că lumea investește. Acțiunile Metro au urcat în MDax uneori și cu 4%.

În exercițiul financiar 2013, care încă nu include cel mai important sezon de cumpărături, șeful Metro, a fost capabil să mărească în ultimii doi ani profitul operațional al companiei, de la 706 milioane de euro la 728 milioane de euro. În același timp, el a achitat taxe de restructurare și a fost nevoit să prevadă consecințele colapsului lanțului de bricolaj Praktiker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 48 = 53