Mexic, gazdă pentru BMW

47112679

 

Mexic, gazdă pentru BMW
BMW a făcut publică decizia de a deschide o nouă frabrică în Mexic. Aproximativ un miliard de dolari va investi acolo producătorul premium. Chiar și alți producători germani arată interes față de această țară.

Apar dovezi tot mai concludente că BMW a ales Mexicul ca locație pentru a doua unitate de pe continentul sudamerican. După cum au raportat mai multe surse, producătorul german intenționează să investească aproximativ un miliard de dolari americani în țara vecină SUA. Potrivit unor insideri din industrie, fabrica urmează să producă anual 150.000 de vehicule. Această capacitate se aplică în industria auto ca dimensiune minimă pentru a trage în sus întreaga fabrică și pentru o operare profitabilă. Dar BMW face ca toate astea să fie chiar mai interesante: în după-amiaza zilei de joi compania se va prezenta în Mexico City.

Ca posibile site-uri din Mexic s-au luat în considerare până acum statele federale centrale precum Hidalgo sau San Luis Potosi. Iar potrivit unei surse, decizia se pare că va fi luată în favoarea celui din urmă.

BMW vrea ca prin noua sa întreprindere să servească atât cererea tot mai mare de automobile premium din SUA cât și din Europa. Piața americană este în prezent în ascesiune. După ce în 2013 s-au vândut acolo 15,5 milioane de autovehicule, în 2014 se aștepată ca această cifră să crească la 16,1 milioane.

Producătorul auto bavarez vrea de ceva vreme să deschidă a doua fabrică în America de Nord. Aceasta ar urma să fie, de asemenea, cea de-a doua unitate de acest gen din America de Nord, după cea deja existentă din SUA. Până acum, producătorul german producea autovehiculele sale exclusiv pentru America de Nord în statul american Carolina de Sud.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mexiko-wird-offenbar-BMW-Standort-article13132661.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 9