Mexic vrea să devină o superputere în domeniul auto

ce392bb37df166f240cec4d3b5d70367

Pe celălalt mal al Atlanticului producători din toată lumea ridică fabrici după fabrici: în imediata apropiere a pieței auto din SUA se naște o industrie auto diversificată, cu obiective ambițioase.

Industria automobilistică din Mexic este plină de speranțe. În decursul a patru ani de zile țara latino-americană va deveni al cincilea cel mai mare producător auto din lume. În prezent ea trăiește vremuri de creștere generoasă, rate istorice de creștere, spune președintele Asociației Industriei Automobilistice din Mexic , Eduardo Solís. Mexicul este o locație atractivă pentru producătorii de automobile și furnizorii lor.

Locația favorabilă între America de Nord și America de Sud, acord de liber schimb cu peste 40 de state și un lanț solid de aprovizionare au făcut din această țară latină o locație interesantă pentru concernele auto, spune Solís. De asemenea, potrivit observatorilor, există un sistem educațional competitiv și costuri relativ reduse cu salariile.

Cifrele vorbesc de la sine: anul trecut în Mexic au fost construite 3,4 milioane de automobile, iar până în anul 2020 producția anuală ar trebui să depășească 5 milioane de unități. Numeroși constructori auto și furnizori construiesc fabrici noi sau le extind pe cele existente, printre aceștia se numără chiar și nume grele din Germania.

De vinerea viitoare va deschide spre exemplu Audi o nouă fabrică în San José în statul federal Puebla la fix 150 de kilometri est de capitala Mexico City. Pe viitor în noua fabrică Audi vor fi produse 150.000 de automobile anual din modelul Q5.

Germanii de la Ingolstadt au investit la fața locului un miliard de euro și au concesionat o suprafață de 460 de hectare pe care au ridicat hale de asamblare, vopsitorii, o instalație de presare, un laborator de calitate, un centru de formare și un parc logistic. Aproximativ 4200 de angajați sunt angajați în fabrică.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mexiko-will-Auto-Supermacht-werden-article18715191.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 12